مگاپیکسل و کیفیت عکاسی در گوشی های موبایل

مگاپیکسل و کیفیت عکاسی در گوشی های موبایل

پیکسل‌ها همان بلوک‌های سازنده کوچک عکس ها و فیلم ها  هستند که روی صفحه نمایش گوشی شما ظاهر می‌شوند. عکس از تعداد زیادی از پیکسل ها تشکیل میشود .

تعداد این پیکسل ها برای تولید عکس در گوشی موبایل اغلب میلیونی است و به همین دلیل شما هنگاهی که در مورد رزولوشن دوربین موبایل صحبت میکنید با مگاپیکسل (یک ملیون پیکسل) سرو کار دارید.

در ادامه این مقاله متوجه خواهیم شد که تعداد پیکسل ها که در بازار برای کیفیت فیلم یا عکس مطرح میشود اصلا تضمین کننده کیفیت نهایی عکس نیست و عوامل مختلف  در کیفیت عکس در گوشی های موبایل دخیل است.

بطور کلی  عوامل مهم در کیفیت عکس دوربین های موبایل به شرح زیر است که تاثیر هر کدام را توضیح خواهیم داد .

امروزه اغلب این سنسور ها در دوربین های موبایل از نوع سی موس هستند. یک سنسور سی موس از تعداد زیادی از پیکسل ها تشکیل شده است ودر مقایسه با سنسور سی سی دی قابلیت ثبت تصویر در نور های کم را با کیفیت بالاتری انجام میدهد و امروزه در گوشی های موبایل از این سنسور استفاده میشود.
سایز سنسور از عوامل مهم در کیفیت عکس است در دوربین های موبایل به علت عدم وجود فضای کافی برای جایگزاری سنسور های بزرگ این محدودیت وجود دارد . مثلا اگر دوربین موبایلی 20 مگاپیکسل و 100 مگا پیکسل یک گوشی را با هم مقایسه کنیم هر دو سنسور هایی با اندازه نزدیک بهم دارند.
 به علت اینکه سطح سنسور ها در واقع فضای بزرگ تر شدن ندارند( چون ابعاد گوشی های موبایل بزرگ میشدند!) پس کمی دستکاری های نرم افزاری لازم است !
 توجه داشته باشید که اگر 100 مگا پیکسل در یک سطح کوچک سنسور واقعا کیفیت نهایی را تولید میکرد تا به امروز تمام کارخانه های کانن و نیکون و سونی… و دیگر تولید کنندگان دوربین عکاسی از بین رفته بودند و گوشی موبایل برای عکاسی جایگزین آنها شده بود .

سایز پیکسل هر چقدر بزرگ تر باشد دوربین علی الخصوص در نور های کم تصویر با کبفیت تری را تولید میکند

حسگرهای گوشی‌های هوشمند در مقایسه با حسگرهای دوربین‌های اختصاصی اندازه کوچک‌تری دارند، اما از الگوریتم‌های پیچیده و تکنیک‌های عکاسی محاسباتی برای ارائه نتایج چشمگیر استفاده می‌کنند.

حسگرهای گوشی‌های هوشمند عکاسی را برای مخاطبان گسترده‌تری در دسترس قرار داده‌اند و به کاربران این امکان را می‌دهند تا با گوشی‌های هوشمند خود تصاویر باکیفیت بالا ثبت کنند.

لنز دوربین در کیفیت عکاسی در گوشی های موبایل تاثیر بسزایی دارد. لنز دوربین به عنوان چشم دوربین عمل میکند و باید از تفکیک و کیفیت  بالا برخوردار باشد تا بتواند تصویر تولید شده خوبی برای سنسور ارسال کند.

امروزه موبایل ها از چند لنز استفاده میکنند که هر کدام وظیفه یک نوع عکاسی را دارند. مثلا برای عکاسی واید و تله از دو لنز در گوشی ها استفاده میشوند و به همین علت مثلا در بعصی از گوشی ها شما 4 لنز دارید! باز اگر میخواستند این لنز ها را در یک لنز جا بدهند از نظر ابعادی لنز بزرگ و باز طراحی کلی گوشی بهم میریخت.

هر سخت افزار ی یک نرم افزار دارد. و دوربین هم از این قاعده مستثنی نیست. تصویر به صورت فایل خام بعد از عبور لنز تشکیل میشود و بعد فضای رنگی ، نقاط سیاه و سفید و توان و تحمل تفکیک این نقاط  پردازش میشود و در نهایت شما بعد از این پروسس که در گوشی اتفاق میافتد تصویر نهایی را می بینید.

و طراحان و مهندسان گوشی به دقت روش این پروسس را تعیین میکنند که عکس خوش آب و رنگی را شما ببینید و آن هم بر روی صفحه کوچک موبایل!

و یا در شبکه های اجتماعی برای دوستان ارسال کنید و آنها هم لذت ببرند. تا وقتی که عکس ها بر روی صفحه موبایل و مانیتور دیده میشود همه چیز خوب است ولی وقتی صحبت از چاپ به میان می آید داستان فرق میکند و با وجود مگاپیکسل های زیاد کیفیت قابل قبولی حاصل نمیشود

لرزش گیر هم از عواملی است که در ثبت عکس و فیلم تاثیر زیادی دارد

بطور کلی دو نوع لرزشگیر برای دوربین ها وجود دارد.سخت افزاری ( بر پایه لنز و سنسور) و نرم افزاری

در گوشی ها اغلب از لرزشگیر نرم افزاری استفاده میشود ولی به تازگی بعضی از کارخانه های گوشی سازی بر روی لرزشگیر سخت افزاری کار کرده اند.

لرزشگیر های نرم افزاری برای ثبت ویدئو مناسب هستند ولی به هر حال نتیجه کار برای مصرف کننده تصویری روان و شفاف است و تولید کنندگان گوشی اطلاعات دقیقی از این لرزشگیر ها به مصرف کننده نمیدهند

فرض کنید سنسور دوربین شما 100 مگاپیکسل است  اگر لنز گوشی شما توان  تولید  تصویر برای سنسور شما را نداشته باشد یا لرزشگیر خوب عمل نکند و یا کار پروسس توسط نرم افزار درست انجام نگیرد . نتیجه کلی تحت تاثیر قرار میگیرد . این پارامتر ها به اندازه مگاپیکسل مهم هستند و ما کمتر با این پارامتر ها در هنگام خرید گوشی برخورد میکنم یا اصلا برخورد نمیکنیم !
بهترین روش برای اطمینان از با کیفیت بودن عکس و فیلم برداری  گوشی مقایسه آن با گوشی های دیگر و یا استفاده از تجربه دوستانی است که این مقایسه را به صورت دیداری لمس و حس کرده اند. پس به عدد مگاپیکسل اطمینان نکنید !
برای خواندن گزارشی در مورد دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی اینجا را کلیک کنید . توضیحاتی جالبی در مورد یکی از ۱۰۸ مگا پیکسل های بازار میدهد که با مطالب ما همخوانی دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *